FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

88 éves korában elhunyt Sasha Shulgin

Alexander "Sasha" Shulgin, Ph.D. - pharmacologist and chemist, worked with MDMA (Ecstasy) and other psychoactive chemicalsForrás: o-ws.hu

88 éves korában elhunyt Sasha Shulgin az Ecstasy keresztapja.

“(Alexander Shulgin egymaga 200 pszichedelikus összetevőt talált fel, többek között 1976-ban az MDMA-t, az Adamet, másnéven az ecstasy-t.

sasha shulginAz angol “psychedelic” (tudatmódosító) kifejezést Humphry Osmond, egy brit pszichiáter alkotta meg az 50-es évek végén, az ?elmét megmutató? szótőből. Shulgin szereti az elmúlt 100 évet ezzel a történettel összefoglalni: ?A XX. század elején még csupán két pszichedelikus összetevőt ismert a nyugati tudomány: a kannabiszt és a meszkalint. Kicsit több mint 50 év múlva az LSD, a pszilocibin, pszilocin, TMA, DMT alapú összetevők és más izomerek felfedezésével a szám majdnem húszra emelkedett. 2000-re már több mint 200 volt. Tehát látható, hogy a növekedés exponenciális.” Amikor megkérdezték tőle, hogy ezek szerint akkor 2050-re 2000-féle lesz-e, mosolyogva azt felelte: ?a dolgok állása szerint akár jóval több is?.

A Shulgin által előállított tudatmódosító szerek között vannak stimulánsok, depresszánsok, afrodiziákumok, empatogének, konvulzánsok , hallásmódosító szerek, olyan drogok, amelyek lelassítják vagy éppen felgyorsítják az időérzéket, érzelmi kitöréseket indítanak be, vagy olyanok, amelyek megölik az érzelmeket. Drake Bennett azt írja fent említett cikkében, hogy ?az afrikai iboga szertartástól vagy a Navajo peyote rituálétól a 60-as évek LSD kultúrájáig, vagy a kender évszázados termesztéséig világszerte, a kémiai szerekkel elért alternatív tudat birodalma a történelmi előtti időkre vezethető vissza, és eddig elnyomhatatlannak bizonyult. Shulgin egyáltalán nem tartja furcsának azt, hogy ennek szentelje az életét. Inkább azt tartja furcsának, hogy más nem teszi ugyanezt.

Az első meszkalinos pszichedelikus tapasztalata után Shulgin rájött, hogy mindazt, amit a trip alatt látott és gondolt, ?egy grammtöredéknyi fehér anyag idézte elő, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezek az emlékek a fehér porban lettek volna benne… Rájöttem, hogy az egész univerzum benne van az elmémben és a lelkemben. Dönthetünk úgy, hogy megtaláljuk az utat hozzá, vagy úgy, hogy tagadjuk a létezését, de az bennünk van, és vannak anyagok, amelyek katalizálhatják az elérhetőségüket.?)”

http://gawker.com/sasha-shulgin-godfather-of-ecstasy-dead-at-88-1585182058

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet