FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Az LSD-től a DNS-ig

Forrás: http://www.hallucinogens.com

Magyar fordítás: Drogriporter [kardost]

A barátságtalan és különc Francis Crick [1916.06.08. ? 2004.07.18.] a briliáns amerikai munkatársával, James Watsonnal együtt ünnepelte híres heuréka pillanatát a legendás Cavendish laboratórium melletti Eagle kocsmában, ahol egy korsó sörrel a kezükben bejelentették, hogy megfejtették az élet titkát.

Crick, aki 2004-ben, 88 éves korában halt meg, elmondta kollégáinak, hogy gyakran használt kis dózisban LSD-t ? ami akkor egy kísérleti pszichoterápiás drog volt ? hogy növelje képzelőerejét. Azt mondta, hogy az LSD, nem pedig az Eagle meleg söre volt az, ami segített neki megérteni a DNS szerkezetet ? a felfedezést, aminek Nobel díját köszönheti.

Jó hírneve ellenére Crick az író Aldous Huxley fanatikusa volt, akinek az “Érzékelés kapui” és a “Menny és pokol” című, az LSD-vel és a meszkalinnal való kísérletezéseit leíró könyvei kultikusak voltak a 60-as és
70-es évek hippi kultúrájában. A 60-as évek végén Crick alapító tagja volt a Somanak, egy, a cannabis legalizációját támogató csoportnak ami Huxley Szép új világában szereplő drogról kapta a nevét [a magyar verzióban: szóma]. 1967-ben alá is írt egy híres levelet, ami drogpolitikai reformot sürgetett a The Times magazin hasábjain.

Soma tagságán keresztül Crick akaratlanul is inspiráció lett a legnagyobb LSD gyártási konspirációhoz: egy több millió font értékű droggyárhoz, egy elhagyatott vidéki farmon Walesben, amit a 70-es években az “Operation Julie” razzia keretén belül állítottak csak le.

Crick részvétele rövid, de kritikus volt. A nagyra becsült tudóst meghívták az amerikai szabadúszó író, David Solomon, cambridge-i házába, aki barátja volt a hippi LSD gurunak Timothy Leary-nek. Leary
1967-ben jött Nagy-Britanniába hogy kifejlessze a kannabisz aktív hatóanyaga, a tiszta THC előállításának módszerét.

Crick jelenléte Solomon baráti körében volt az, ami a fiatal és tehetséges biokémikust, Richard Kemp-et, a társaságba vonzotta, aki maga is hamarosan felfedezte az LSD és a kannabisz örömeit. Kemp 1968-ban csatlakozott a THC projekthez, azonban az eredeti célkitűzés helyett hamarosan egy, az LSD-t biztonságosan és olcsón előállító módszert fedezett fel. Solomon es Kemp összefogtak és bérelt lakásokban LSD-t gyártottak, mielőtt 1973-ban felállították a végleges laboratóriumokat a carmarthenshire-i Tregaron melletti domboldalon lévő kunyhóban. Becslések szerint Kemp két és fél millió font értékű LSD-t állított elő ? ami elképesztően nagy összeg volt a 70-es években ? mielőtt 1977-ben egy razzia ellepte volna a laboratóriumot és lefoglaltak kétmillió tabletta előállításához elegendő tiszta LSD-t.

Solomon, Kemp és körének letartóztatása illetve elítélése hónapokig uralta a médiát. Abban az időben riporterként nyomon követtem az ügyet és ekkor találkoztam Kemp közeli barátjával, Garrod Harkerrel, akinél szinten razziáztak, azonban őt nem tartoztatták le. Harker azt mondta, hogy Kemp és a szintén börtönben ülő barátnője, Christine Bott idealisztikus hippik voltak, akiket egyáltalán nem érdekelt a pénz, nem azért csinálták.

Rengeteget adományoztak például a Glastonbury pop fesztiválnak és a Release nevű, drogokkal foglalkozó civil szervezetnek.

?Volt egy filozófiájuk? ? mondta Harkel ? ?hittek abban, hogy a civilizáció össze fog omlani, amikor elfogy az olaj és a megoldás, hogy LSD segítségével változtassuk meg az emberek mentalitását. Hittek benne, hogy a szer segíthet az embereknek visszatérni az önellátáson alapuló természeti életformához, ami szerintük az egyetlen helyes út.?

Kemp elmesélte, hogy Cambridge-ben találkozott Crickkel is. Crick mondta neki, hogy néhány tudós a cambridge-i egyetemen használ mini dózisú LSD-t, hogy kreatívabbak legyenek, hogy felszabadítsák magukat a konvencionális gondolatoktól, és hogy elméjük szabadon vándoroljon új gondolatok között. Crick neki is elmesélte, hogy a DNS dupla-hélix szerkezetet először LSD-vel látta meg.

?Egyértelmű volt, hogy Kempre nagy hatással volt Crick. Elmondta nekem, hogy úgy gondolta, hogy ha Crick ? aki az emberi lét alapvető kérdéseit sikerrel kutatta ? is használt LSD-t, akkor neki is meg fogja
érni. Crick egyértelműen inspirálta Dick Kempet?. Nem sokkal ezután meglátogattam Crick-et is a cambridge-i házában.

Elmélyülten figyelte a sztorit, amit elmeséltem neki, hogy az LSD szerepe az ő Nobel-díjas felfedezésében milyen hatásokkal volt a későbbi eseményekre. Nem látszott meglepettnek. Amikor befejeztem, amit mondani akartam, csak ennyit mondott: ?Ha egy szót is leír ebből, akkor beperelem.?

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet