FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Bufo alvarius – Coloradói folyami varangy – Sonoran Desert Toad

Bufo alvarius – Coloradói folyami varangy – Sonoran Desert Toad

Bufo alvarius – Coloradói folyami varangy – Sonoran Desert Toad

Rendszertan: A Bufo alvarius (Girard in Baird, 1859) a Kétéltűek osztályába a Békák rendjébe tartozó Varangyféle (Bufonidae) családba tartozik mely Észak-Amerikában őshonos

Előfordulása: Az Amerikai Egyesült Államok délnyugati és Mexikó északi részén honos. Kifejezetten a Sonora (lásd kiegészítések) sivatagban. A Bufo nemzettségnek kifejezetten csak ez az egy faja él a Sonora sivatagban. Ellentétben a többi varanggyal a Bufo alvarius félig vízi így a túlélése érdekében a sivatagban főként a belső vízelvezetések, folyók, patakok környékén lelhető fel. Május-július az az időszak amikor a Bufo-k a legnagyobb aktivitást mutatják és ilyenkor lehet találni a legnagyobb legegészségesebb példányokat.

bufoBufo alvarius Megjelenés, leírás:

Testhossza a 10-18 centimétert is elérheti. Színe olíva barna vagy sötétzöld. Falánk ragadozó, megeszik mindent, ami a nagyságához képest elejthető. Rovarokkal, apró emlősökkel és hüllőkkel táplálkozik, de más varangyfajokat is eszik. Vadászatában segíti a többi varangyfajhoz hasonlóan a hosszú, ragadós nyelve. Bőre sima és bőrszerű mely gyéren fedett halvány narancssárga szemölcsökkel ami lehet sötétbarna vagy olíva esetleg szürkészöld is. A hasa krémszínű általában nincs semmi feltűnő jellegzetessége. Legfőbb jellegzetessége a szájzugánál található fehér szemölcsök, ezeket megtalálhatjuk még a nyakon és a végtagokon is.
Bufo alvarius

Hatóanyag: A varangyok mérge a bufotoxin, melyet a fültájon elhelyezkedő a fültőmiriggyel egybeolvadt méregmirigyek termelnek. A méreg összetétele fajonként változó de egyedül a Bufo alvarius mérge tartalmaz pszichoaktív anyagot az 5-MeO-DMT-t. Nyomokban tartalmaz még egyéb mérgező anyagot is (bufotenint). Megenni nem ajánlatos mert úgy mérgező 🙂  A méreg viszkózus, fehér színű, tejszerű melyet a varangyból való kinyerés után száradni hagyunk egy légmentesen záródó tartályban amíg készen nem állunk a felhasználására (elszívás) Hatása max. 30 percig tart.

  5-MeO-DMT:
5-meo-dmt-3d5meo-dmt

 

 

 

 

 

Bufotein:

bufotenin  

Hatóanyag kinyerése: Friss mérget kilehet gyűjteni úgy, hogy ne legyen semmiféle károsodása a varangynak. (lásd kép és videó) Első lépésként kell egy kb. 12 négyzetcm-ű üveglap, tányér vagy hasonló felület amire a méreg fecskendeződik. Amikor ez megvan, tartsa szilárdan a varangyot egy kézben, a másik kezének a hüvelyk-és mutatóujjával, nyomja össze a bázis közelében, a mirigy a méreg így fecskendezi ki a varangyból. Ezzel a módszerrel szisztematikus ki lehet gyűjteni a mérget a Bufo mindegyik szemcsés mirigyéből (alkar, sípcsont és a hátsó combcsont, a láb, és természetesen a nyakon) Kiemelten fontos, hogy 2x lehet mérget kinyerni belőle de egy óra szünetnek el kell telnie a méregkinyerés között, ezek után a Bufo-nak 4-6 hét regenerációra van szüksége. 

Bufo Alvarius DMT

Érdekességek:

Érdemes megemlíteni furcsa hasonlatként a királylány és a béka meséjét is amikor a szerencsétlen királylány megcsókolta (másféle verzióban az ágyában fektette) a békát, cserébe azért, hogy a béka felhozta neki a gyöngyöket a tó mélyéről s a béka ezek után királyfivá változott. Nem tudni mi vitte az írókat eme hasonlatra de ha megnézzük, mindkét verzióban érintkeznek a békával így a hallucináció is nyilvánvaló lehetett, persze mindez csak mese semmi köze a mi varangyunkhoz. 🙂

Kiegészítések:

  • A nyálkamirigyek az egész testfelületen eloszlanak. Váladékuk folyékony és nyálkás, amely lehetővé teszi a bőr nedvesen, olajozottan tartását, különösen a vízi és félvízi fajokban. A nyálkamirigyek váladéka lehet illatos és/vagy rossz ízű, hogy elijessze a ragadozót. A bőrmirigyek kisebb számban találhatók meg a bőrben (feji, válli oldal, hát-oldalsó végek). Váladékuk sűrűbb és krémesebb, mint a nyálkamirigyeké. A varangyok több ilyen miriggyel rendelkeznek, mint a valódi békák, és ezek a fül hátulsó és oldalsó részén csoportosulnak és egybeolvadtak a fültőmiriggyel
  • Éhgyomorra használjuk de ne éhezzünk előtte.
  • Tilos bárminemű alkoholfogyasztás a fogyasztás előtt és alatt
  • A Sonoran sivatag egy hatalmas szabálytalan alakú 120.000 négyzet mérföldnyi terület. A sivatag húzódik Délkelet-Kaliforniában az Arizóna egész déli felében kiterjed délre, Mexikóba is.

Források:

1. Wikipédia

2. Erowid

3. Albert Mosts: Bufo Alvarius – The Psychedelic Toad of the Sonoran Desert

4. Grimm testvérek: Békakirályfi

Kapcsolódó linkek, tartalom

 

Könyvajánló:

James Oroc: Tryptamine Palace: 5-MeO-DMT and the Sonoran Desert Toad [info] Megveszem

tryptamine_palace

 

 

 

 

 

 

 

 

megnézem James Oroc Youtube csatornáját

Kapcsolódó linkek:

Facebook oldal

Kapcsolódó (letölthető) cikkek:

1. Smoking Toad – Esquire Magazine, 1994 2. Albert Mosts: Bufo Alvarius – The Psychedelic Toad of the Sonoran Desert

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet