FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Az ezen a címen magyarul is megjelenő könyv szerzőjével, Dr. Máté Gáborral beszélget drogokról és drogpolitikáról Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője.

Dr. Máté Gábor: A sóvárgás démona

Az ezen a címen magyarul is megjelenő könyv szerzőjével, Dr. Máté Gáborral beszélget drogokról és drogpolitikáról Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/466206556745600/

Helyszín, időpont: 2012. október 8. 18:00Akváriumklub, Budapest

Máté Gábor Kanadában élő magyar pszichiáter a szenvedélybetegségek egyik legismertebb szakértője Vancouverben, abban a nyugati parti városban, ahol az ország drogfüggőinek jelentős része él. Két évtizedet töltött a város keleti gettójában a legelesettebb heroin- és crackfogyasztók kezelésével, tapasztalatait gyűjtötte össze abban a könyvben, ami most magyarul is megjelenik.

A könyv angol címe: “In the Realm of the Hungry Ghosts” – “Az éhes szellemek birodalmában” – arra a buddhista tanításra utal, ami szerint a hat világ egyikét olyan szellemek lakják, akiket a tibeti szerzetesek hatalmas hassal, de gyűszűnyi keskeny torokkal ábrázolnak, sóvárgásukat soha nem tudják kielégíteni. A sóvárgás démona jelképezi a modern világ függőségeit.
Dr. Máté Gábor: A sóvárgás démona

Tanulhatunk bármit a drogosoktól? Tudjuk egyáltalán, közülünk hányan szenvedélybetegek? A munkamániát még most is gyakran erénynek tekintjük, az alkohol-, nikotin- vagy internetfüggőség, a szex- vagy vásárlásmánia, az étkezési zavarok a normális társadalomban sem ritka jelenségek. Vajon mi bajunk az életünkkel, hogy önmérgezéssel próbálunk enyhülést találni? Miért olyan nehéz megszabadulni rossz szokásainktól még akkor is, ha azok egészségünket vagy az emberi kapcsolatainkat veszélyeztetik? A sóvárgás démonában Máté Gábor, a világhírű tudós a klinikai tapasztalatok és a legfrissebb tudományos eredmények segítségével elemzi a függőségeket, és segíteni próbál, hogy felszabadulhassunk az érzelmeinket és viselkedésünket uraló erők alól. – Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten. Családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Több mint húsz évig családorvosként dolgozott, hét évig volt a Vancouveri Kórház orvosi koordinátora, jelenleg drogklinikákon és egészségügyi központokban végzi munkáját. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire.

A könyv előrendelhető itt: http://www.libri.hu

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet