FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Kezdőlap > Multimédia > Filmek a samanokról > Élet a világ peremén – A folyó népe

Élet a világ peremén – A folyó népe

Élet a világ peremén – A folyó népe. Az egyszerre elbűvölő és gondolatébresztő sorozatban az antropológus Wade Davis olyan népcsoportok közé látogat, melyek még őriznek valamit a világ nagy része által mára elfeledett titokból.

Élet a világ peremén - A folyó népeVajon miként lehet évszázadokon át tökéletes harmóniában élni a minket övező természettel, úgy, hogy minden gyümölcsét learassuk, de a legkisebb kárt se tegyük benne? A régmúlt népei még tudták a választ e kérdésre. S e nagy tudású népcsoportok közül legalább egy máig él a Föld egyik legjobb és leghatalmasabb búvóhelyén: a dél-amerikai esőerdőben. Az epizódban Wade beveszi magát Amazónia rengetegébe, hogy megörökítse és feljegyezze mindazt a tudást, amit a “folyó népe” az évszázadok során felhalmozott – mert ki tudja, hogy vátlozó világunkban ezek az őslakosok meddig maradnak értékes ismereteik – és élőhelyük – birtokában…

Élet a világ peremén - A folyó népe

Ezt olvastad már?

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro - Eindbazen riportja Gino Renzo Cocchella Frisancho-val

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro

Gino Renzo Cocchella Frisancho (perui sámán) az úgynevezett növényi gyógyszerekkel dolgozik, szakértelemmel rendelkezik a sámánizmus és a tudat területén.