FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
88 éves korában 2018 február 3-án elhunyt Michael J. Harner amerikai antropológus, a Foundation for Shamanic Studies alapítója.
88 éves korában 2018 február 3-án elhunyt Michael J. Harner amerikai antropológus, a Foundation for Shamanic Studies alapítója.

Elhunyt Michael J. Harner

88 éves korában 2018 február 3-án elhunyt Michael J. Harner amerikai antropológus, a Foundation for Shamanic Studies alapítója.

elhunyt michael j harner
Michael J. Harner
(1929. április 27. – 2018. február 3.)

Michael J. Harner arról ismert, hogy visszahozta a sámánizmust és a sámán-gyógyítást a modern nyugati világ hétköznapi tudatába. Walsh és Grob jegyzik meg róla a ‘Higher Wisdom’ című könyvükben: “Michael Harnert világszerte elismerik mint a sámánizmus legismertebb hatóságát, akinek a tudása nagy befolyással van mind a tudományos, mind a köznapi világra…. Amit Yogananda jelentett a Hinduizmusnak és amit D. T. Suzuki jelentett a Zen-nek, az volt a jelentősége Michael Harnernak a sámánizmus érdekében. Ugyanis ö ezt a gazdag tradíciót visszahozta a modern nyugati világ eszméletébe”. (1). Harner képzett tudós az antropológiában és tanulmányait 1963-ban végezte a University of California, Berkeley-ben. Ott, a Columbia University-n, a Yale University-n, és a New School for Social Research-on dolgozott mint professzor, itt ő volt az antropológiai fakultásnak a vezetője.

Az Anthropology Section of the New York Academy of Sciences-nek is a dékánja volt. 1987-ben elhagyta Harner a tudományos környezetet, hogy minden idejét csak a sámánizmus megőrzésére, tanulására és továbbadására tudja szánni. Ezt ő most mint a Foundation for Shamanic Studies főelnöke teszi. 2003-ban kitüntetést kapott mint “doctor honoris causa” a California Institute of Integral Studies-töl. Személyiségét és munkásságát 2009-ben az American Anthropological Association gyűlésén kiemelten ünnepelték. Szintén 2009-ben kapta az Institute of Health and Healingtől az Integrativ Medicine Award kitüntetést.” (Wikipedia)

Legújabb publikációi

  • Harner, Michael, The Jivaro: People of the Sacred Waterfalls (University of California Press 1972)
  • Harner, Michael, Hallucinogens and Shamanism (Oxford University Press 1973)
  • Harner, Michael, The Way of the Shaman: A Guide to Power and Healing, Harper & Row Publishers, NY 1980
  • Harner, Michael, Cave and Cosmos: Shamanic Encounters with Another Reality. North Atlantic Books, Berkeley, 2013

Website: Foundation for Shamanic Studies

Ezt olvastad már?

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro - Eindbazen riportja Gino Renzo Cocchella Frisancho-val

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro

Gino Renzo Cocchella Frisancho (perui sámán) az úgynevezett növényi gyógyszerekkel dolgozik, szakértelemmel rendelkezik a sámánizmus és a tudat területén.