FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Frecska Ede : Látomások igazsága és a lélek indája

Ingyenes előadás az Orichalcum Workshop szervezésében!

Időpont: 2012.10.17 | 19:00 – 20:00

Helyszín: Cökxpon Café Theatre | 1085 Budapest , Horánszky u. 5

Program link: https://www.facebook.com/events/246889558767879/

A kávézó méreteiből adódóan a létszám korlátozott 50-70 főre. A vendégeket érkezési sorrendben engedjük be. Az előadásról felvétel fog készülni amit az oldalunkon lehet majd megtekinteni az előadás után néhány nappal.

Az emberiség történetének több száz civilizációja kultiválta a módosult tudatállapotokat, és a módosult tudatállapotok egyes formáit vagy egyenrangúnak, vagy magasabb rendűnek tartotta a hétköznapi tudatállapotnál. A nyugati kultúra azon kevesek közé tartozik, amelyeknek nincs ilyesmire töretlen, megbecsült hagyománya, intézményes formája meg a legkevésbé sem. Ezért Nyugaton a tudatállapotok módosítása szubkultúrába, marginalizált kultuszokba, illegalitásba szorul, a kultúridegenség minden járulékos következményével.

Holott a módosult tudatállapotok integratív formájái nagy valószínűséggel alapvetőek voltak olyan humánspecifikus viselkedésformák kialakulásában, mint gyógyítás, képzőművészet, vallás, írásbeliség, logika és matematika. Mircea Eliade munkája világított rá, hogy a gyógyításban évezredeken keresztül jelentős elem volt a sámáni révület. David Lewis-Williams (dél-afrikai antropológus) megfigyelései szerint a paleolit barlangrajzok keletkezésében szerepük volt transz utóhatásoknak. Raptus, divináció, eksztatikus látomás, unio mystica gyakran meghatározóak voltak a nagy világvallások kialakulásában és továbbfejlődésében (lásd pl. Saulus “pálfordulását” a damaszkuszi úton). Az óvilági civilizációk forrásaként tekintett sumér kultúra imaginált lények (az Anunnakik) tanításán alapult-a dologban legilletékesebbek, a sumérok szerint. Parmenidész, akinek gondolataira épült az arisztotelészi logika, a logikai érvelés fontosságát hexaméterekbe szedve egy sámáni jellegű, felsővilágbeli utazás formájában írta meg. Őt is, mint a matematika atyját, Pitagorászt kortársai iatromantisnak, mai szóval csodagyógyítónak, sámánnak tartották.

Arról is szó lesz, hogy perceptuális érzékelés valósága és az imagináció világa közötti kapcsolat nem olyan éles, ahogyan azt az orthodox racionális gondolkodás feltételezi. A kettő közötti kapcsolatot segíti a lélek indája.

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet