FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Maja mítoszok megfejtése Budapesten

Van alapja a december 21-ére várt világvége-jóslatoknak, amelyek a maják időszámítására alapoznak? Kik a maják, és milyen tudás birtokában készítették precíz naptáraikat? Mi alapján fejtették meg írásaikat? Ezekre és még sok más hasonló kérdésre ad választ az elkövetkezendő hetekben a Néprajzi Múzeum különleges előadássorozata.

A Néprajzi Múzeum közleménye

Előadás megismétlése

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Itt a vége… Vagy mégsem? című sorozatunk szeptember 12-i előadását szeptember 19-én, szerdán 17.30 perctől megismételjük. Mivel az előadásokra csak korlátozott számú helyet tudunk biztosítani, kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen regisztráljanak a gyarmati@neprajz.hu email címen. Köszönjük.

A héten úttörő kezdeményezést indított  “Lásson, értsen: a múzeumban és a helyszínen” jelmondattal a Néprajzi Múzeum. Az eredeti ötlet az volt, hogy az aktuális ideiglenes tárlat témája köré előadásokat fűznek fel, majd a sorozat végén a vállalkozó kedvűek számára utazást is szerveznek. A jelenlegi kiállítások egyike az “Amazónia: utak az indiánokhoz”, a program szerint azonban erre a témára csak 2014 tavaszán kerül majd sor, ugyanis idén egy speciális téma, a maja világvége idén más területre kalauzol minket.

Gyarmati János, a Múzeum Amerika-gyűjteményének muzeológusa elmondta, hogy azért esett erre a témára választás, mert a 2012. december 21-ére jósolt “világvége” miatt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a maja mítoszok iránt. De miben más a maja világvége-elmélet a többitől, miért annyira érdekes? Talán mert a maja jóslatok konkrét dátummal jelezték, hogy most vége lesz valaminek, lezárul egy korszak, talán az emberiség korszaka?

A cikk itt folytatódik: http://kitekinto.hu és egy hozzá kapcsolódó blog: http://ittavege.blog.hu/

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.