FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Modern mesterek – különleges látószögek a Néprajzi Múzeum tavaszi filmklubja

Modern mesterek – különleges látószögek
A magyarhangya és a Néprajzi Múzeum tavaszi filmklubja

Egy érintetlen táj világhíres felfedezői, egy ismeretlen dada, aki dokumentálja a 20. századot, egy amazóniai sámán a tradíció és a globalizáció metszéspontjában és az Osztrák-Magyar Monarchia császári örökségének bécsi művészeti múzeuma – egy sorozatban. Ismerős és ismeretlen, feltárásra váró világok, híressé vált örökségek, láthatatlan kulisszatitkok közel nézetből. Tájképek, portrék, vallomások, kommentárok és kritikák.

A magyarhagyangya és a Néprajzi Múzeum tavaszi filmklubja nemcsak bemutatja, hanem szakmai kérdések és felvetések közé állítja a filmeket, amely az alkotók, a szereplők és az intézmények miatt is izgalmas vállalkozás. Wim Wenders, Juliano Salgado, Vivian Maier, Ciro Guerra és a bécsi Kunsthistorisches Museum sorozatba rendezése a természet, a kultúra, a város és a modernitás változatos mintázatát adja.

2016. április 13. A Föld sója

A beszélgetés házigazdája: Wilhelm Gábor etnográfus, a Néprajzi Múzeum Ázsia.gyűjteményének muzeológusa; a beszélgetés vendége: Benke Attila filmkritikus, az ELTE Filmtudomány Tanszék oktatója.

2016. április 27. Vivian Maier nyomában

A beszélgetés házigazdája: Szabó Magdolna etnográfus, a Néprajzi Múzeum muzeológusa, a Magyar Fotótörténeti Társaság egyik alapítója; a beszélgetés vendége: Fisli Éva történész, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtár muzeológusa

2016. május 11. A nagy múzeum

A beszélgetés házigazdája: Frazon Zsófia etnográfus, a Néprajzi Múzeum kortárs etnográfiával foglalkozó muzeológusa; a beszélgetés vendége: Toronyi Zsuzsanna levéltáros, muzeológus, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója

2016. május 25. A kígyó ölelése

A beszélgetés házigazdája: Szeljak György Letin-Amerika-kutató, a Néprajzi Múzeum muzeológusa; a beszélgetés vendége: Rupp Anikó kulturális antropológus és Szántó Diana kulturális antropológus, az Artemisszió Alapítvány elnöke

A vetítések 18 órakor kezdődnek. A filmvetítéseket moderált szakmai beszélgetések követik témafelvetéssel, kérdésekkel és vitával.

Jegyár: 1400 Ft, amellyel 17 órától megtekinthetőek a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításai. A sorozatra kedvezményes bérlet váltható, amelynek ára 4000 Ft.

A Modern mesterek – különleges látószögek filmklub helyszíne:
Néprajzi Múzeum 213. terem
Kossuth Lajos tér 12.

Kapcsolat:
facebook.com/neprajzimuzeum | neprajz.hu
facebook.com/magyarhangya | magyarhangya.hu

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet