FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
nierika mexikoi varazsnovenyek szertartasos alkalmazasa peyot psilocybe

Nierika – Mexikói varázsnövények szertartásos alkalmazása

Nierika – Mexikói varázsnövények szertartásosa alkalmazása és tanításai – peyote, varázsgomba

Módszerek és lehetőségek a szellemi utazásra a mexikói huichol és mazaték hagyomány alapján. Vetített képes előadás.

“Létezik a tudatunkban egy átjáró, amely általában a halálunkig titokban rejtőzik. A huicholok nyelvén nierika a neve. A nierika az úgynevezett hétköznapi és nem hétköznapi valóság közti kozmikus határ vagy küszöb. Egyszerre átjáró és sorompó a világok között.” Prem Das

Beszélünk a tanító növények (gomba, peyote, említésképpen ayahuasca-ez utóbbi nem mexikói csak említem, mert nagyon sokan találkoztok vele már itthon is) szertartásos alkalmazásának, a sámánmunkának az erkölcsi és szellemi hátteréről. Arról, hogy ezen szent növények hogyan tanítanak és gyógyítanak a mexikói indián közösségekben és milyen módon kerülnek át az európai kultúrába.

Facebook esemény

2018. október 3., szerda, 18:00–21:00
Életfa Mantra Kör
Salétrom utca 10., Budapest

Nem célunk a varázsnövények, tanító növények használatára buzdítani, hanem azt szeretnénk, hogy aki találkozik ezekkel a növényekkel ismerje és tudja az indián kultúrákban évezredek óta tiszteletben tartott alap szabályokat és a növények szertartásos használatának fontosságát Ne divat legyen egy-egy növénnyel és azok tanításával találkozni Európában, hanem tudatos és felelős lépés és tisztelet vezéreljen mindenkit, aki a növényekkel kommunikál.

A tanításban a huichol indiánok komplex évkörét szeretném bemutatni, melynek középpontjában az Őz vadászat, azaz a Peyote kaktusz földjére való zarándoklat és a szent növény elfogyasztása áll. Megismerjük miért tartják fontosnak a indián kultúrákban élők azt, hogy a beavató növényekkel való utazást megbízható és tudással rendelkező szertartásvezetők felügyelete alatt tegyék. Miért és hogyan készülnek a közösségekben a szertartásokra és hogyan kapcsolódnak a szentséggel a növények által.

Emellett a mazaték indiánok varázsgombával végzett szertartásait, gyógyító munkáját ismerhetjük meg Maria Sabina, mazaték gyógyító asszonynak tisztelegve.

Az esemény 18-21 óráig tart, egy szünettel

A szünetben vendégeink lesztek egy finom teára és/vagy meglepetés italra és avokádókrémes finomságra.

Részvételi hozzájárulás: 3300Ft helyszínen, előre utalással 2700Ft

Amennyiben a hozzájárulás nehézséget okoz, kérjük jelezzétek a megadott emailcímen és megbeszéljük a másféle felajánlás lehetőségeit. Örömmel fogadunk házi saját készítésű termékeket is (méz, lekvár, zakuszka, szappan, házi pálinka stb.) Ezt is jelezzétek nekünk.

Regisztráció a hely biztosítása érdekében szükséges: mihalyfimarta@gmail.com

Előre utalásnál a számlaszámot a regisztrációt követően küldjük.

Készpénz fizetési számla igényt kérjük előre jelezni a mihalyfimarta@gmail.com címen

Minden jókat! MM

Előadóról:

Mihályfi Márta – néprajzkutató, kulturális antropológus, tanár, szüléskísérő dúla
https://www.facebook.com/MihalyfiMarta/?fref=ts

Néprajzkutató és tanár diplomával az elmúlt 20 évben sokfelé kultúrában, országban éltem, tapasztaltam és kutattam. Az utóbbi 11 évben a szülés, a születés, az áldott állapot, a szertartások, a hagyományos értékrend és hagyományos gyógyítás kérdése foglalkoztat. Több évet éltem Mexikóban, ahol a hagyományos gyógyításról, a mexikói bábaságról, a szülés és születés aktuális lehetőségeiről végezhettem néprajzi-antropológiai terepmunkát és kutatást. Mexikói bábákkal tevékenykedtem, otthonszüléseket kísértem, születésházakban dolgoztam, gyógyító asszonyokkal szertartások és gyógyító eljárások részese és szervezője lehettem. Ezek a személyes tapasztalások adják alapjait az előadásaimnak, a tanításoknak és a gyógyító munkámnak.

Jelenleg előadásokban, elvonulásokban osztom meg tapasztalataimat és dúlaként szülésfelkészítéssel, szüléskíséréssel, szülés körüli szertartásokkal és gyógyítással támogatom a hozzám érkezőket. A nagyanyák és nagyapák útjának tisztelegve élek.

Kutatásomnak és kapcsolataimnak köszönhetően több dokumentumfilm készítettünk a mexikói bábák és a gyógyító asszonyok munkájáról, a nők életéről az On The Spot csapatával.

Megtekinthető a youtube-on:
a mexikói tanítómról, Angelina bábáról:
https://www.youtube.com/watch?v=-Hofa-0dZpY
Családon belüli erőszakról (kismamáknak nem ajánlott!)
https://www.youtube.com/watch?v=wr6hCLuG4jU

2016-ban Glastonburyben találkoztam az Istennő mozgalommal, az Istennő élő jelenlétével. A mozgalom tagjait, munkáját megismerve, a szentélyeket, a forrásokat, a szent hegyeket és labirintusokat bejárva meghatározó tapasztalásokban volt részem, melyek átformálták életemet és munkámat

Ezt olvastad már?

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro - Eindbazen riportja Gino Renzo Cocchella Frisancho-val

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro

Gino Renzo Cocchella Frisancho (perui sámán) az úgynevezett növényi gyógyszerekkel dolgozik, szakértelemmel rendelkezik a sámánizmus és a tudat területén.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet