FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Novobáczky Sándor: Gyógyító hagyomány

Filmklub az Akadémián: Novobáczky Sándor: Gyógyító hagyomány

2015. április 29. szerda, 17.30

Novobáczky Sándor: Gyógyító hagyomány

(2013, 2×26 perc)

Novobáczky Sándor: Gyógyító hagyomány. A háromrészes sorozat Bőkezű természet, illetve Füvesasszonyok, kenőemberek című epizódjainak vetítése. Az erdélyi és magyarországi helyszíneken készült film bemutatja a népi orvoslásban leggyakrabban használt gyógynövényeket. A különböző praktikákat máig használó emberek mellett megszólal a tudomány képviselője is. A sorozat második részében szó lesz masszírozásról és ?kenésről”, köpölyözésről, méhszúrás- és piócaterápiáról, valamint több más különleges gyógymódról, amely a Kárpátok vidékén élő lakosság körében még ma is fellelhető.

A vetítés utáni beszélgetés részvevői:

  • Novobáczky Sándor, a film rendezője
  • Babulka Péter, népiorvoslás-kutató.

Regisztráció itt!

Idén ünnepli 150 éves jubileumát a Magyar Tudományos Akadémia Székháza. Az évforduló alkalmából megnyitja kapuit, és a szokásosnál több eseménynek is otthont ad az épület.

2015. április 8. és június 3. között nyolc alkalommal szervezünk filmvetítést és hozzá kötődő beszélgetést. A sorozat célja, hogy egy-egy tudományos ismeretterjesztő vagy dokumentumfilmben felvetett témán keresztül a közönség megismerkedjen az adott tudományterülettel.

Valamennyi vetítést beszélgetés követ a film rendezőjének, valamint az érintett szakterület egy-egy kutatójának részvételével.

A sorozat védnöke, valamint az első eseményt megnyitja: Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese.

Helyszín:

MTA Székház (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
II. emelet, Nagyterem

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet