FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Pogány Tüzek Estje II.

Pogány Tüzek Estje II.

Pogány Tüzek Estje II.

 • Idő: 2017.03.15 :: Szerda
 • Helyszín: Dürer Kert :: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21
 • Belépő díj: 1500 Ft (Aznap a helyszínen vásárolható!)

Program

 • 17:00 Kapunyitás
 • 18:00 Zsámán Attila és Rácz Mihály – sámándobos performansz
 • 19:00 Pirkan – koncert
 • 20:00 Ébrenálmodók Rituális Színház – színházi előadás
 • 21:00 TransNomad – koncert
 • 22:00 Royal Hungarian Noisemakers – dj-k

Tartalom

Zsámán Attila és Rácz Mihály

A Tágasság Ígérete.
Dalok és versek. Ennyi csupán. Egy hang. Egy dob. Egy hívás. Lüktető ritmus és varázs. Szárnya – szökellt szózene, életre vonzás. Benső tájak: való tágasság. Lélekzem, suhanok. Ennyi ez. Csak versek, dalok.

Pirkan

A Pirkan zenekar több mint tíz éve alakult, és kezdettől fogva a magyar népzenei hagyomány, a pszichedelikus és a posztmodern elektronikus zenei világ ötvözésének lehetőségeit kutatja. Védjegyeik között megtaláljuk a citera-kobza hangszerpárosítást, a furulyák és kavalok kiemelt használatát, a rituális dobolást és a minden hangulatot, létbeli jelenséget megidézni képes, apokaliptikus elektronikát. 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz a mongol származású, színpadra született Qingele, akinek érkezése új dimenziókat nyitott a Pirkan életében mind az ének, mind a szerzemények sokszínűsége vonatkozásában. Zenéjükkel az időn és téren túli, rendíthetetlen igazságokat és az örök szív ősi bölcsességét hirdetik.
www.facebook.com/pirkanfolk
www.youtube.com/watch?v=dIXhZTHCEVU

Ébrenálmodók Rituális Színház / A Nap Szíve – Forrás

Színházunk gyökerei régebbi baráti kapcsolatokra nyúlnak vissza. A társulat tagjait összetartó erő a közös élet és világ szemlélet: az Univerzum működésének törvényein alapuló ősi hitünk és teremtő erőnk felélesztése.
Ugyanakkor fel kívánjuk hívni a figyelmet korunk égető problémáira, melyek mögött nagyrészt egy általános értékrend nélküliség és az emberi hit elvesztése áll. Mindezek azonban ösztönző erőt is hordoznak magukban arra, hogy nyitottak legyünk a világban lezajló, elkerülhetetlen, kozmikus változásokra, és hogy a bennünk rejlő lehetőségeket felismerjük. Társulatunkra nagy hatást gyakorolt a Vágtázó Halottkémek zenekara és annak rituális színháza.
A túlzott verbalitás helyett, inkább a mozdulatok és a zene erejét, valamint a vizuális eszközökben rejlő lehetőségeket használjuk kifejező eszközként. Előadásaink zárt és nyitott térben egyaránt megvalósíthatóak, alkalmanként dolgozunk együtt tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal és cirkuszi artistákkal is. A performansz fontos részét képezi a transz élményt kiváltó sámán dobolás, melynek rezdülései a közönség mély tudatába szállnak, és ott fejtik ki hatásukat.
Bízunk benne, hogy előadásaink inspiráló energiákat szabadítanak fel, és termékeny változásokat hoznak a nézők és a résztvevők életébe egyaránt.
www.ebrenalmodok.hu
www.facebook.com/Ébrenálmodók-Rituális-Szinház-1448674382107739
www.youtube.com/watch?v=bfPry4tYdPo

TransNomad

A zenekar 2016 októberében kezdett el koncertezni. Az archaikus trance műfajban utazó csapat pszichedelikus zenei múlttal rendelkező tagjai modulált elektronikai hang-képeken és népi hangszereken keresztül szférákon áthatoló törzsi világokat idéznek meg…
www.facebook.com/transnomadband/
www.youtube.com/watch?v=V0DRx6QrAJQ


Royal Hungarian Noisemakers

A Magyar Nemzeti Zajoda 2015, a XXI század talán eddigi legválságosabb évében jött létre, hogy a kor zaját formába öntse, hogy a magyar experimental noise hagyományait is megjelenítve, méltó helyre illessze a magyar és az európai lélekben gomolygó korkérdéseket – önmagával szemben.
“- Isten halott, itt. Ahogy az Öreg eldőlt, annak robaja itt lüktet még bennünk, most megint egyre hangosabban, zajosabban.
– Halljátok?”
www.facebook.com/Royal-Hungarian-Noisemakers-1160748333951080
www.youtube.com/watch?v=ORpPr90MqaE

 • Szervező: Ébrenálmodók Rituális Színház
 • Drótposta: ebrenalmodok777@gmail.com
 • Honlap: www.ebrenalmodok.hu
 • A szervező a programváltozás jogát fenntartja!
 • Helyszín megközelítése tömegközlekedéssel: Zichy Géza utcai megálló: 74-es / 75-ös trolibusszal vagy 979-es éjszakai buszjárattal.
 • Autóval: parkolási lehetőség a helyszín előtt, illetve a környező utcákban.

Pogány Tüzek Estje II.

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet