FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Pszichedelikus Klub (FRISSÍTVE!)

Pszichedelikus Klub

Az MTPK (Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért) elindítja a Pszichedelikus Klub-ot. Terveik szerint havi egy alkalommal kerül megrendezésre ami előadással kezdődik és kerekasztal beszélgetés vagy vita követ a közönség bevonásával.

Az első két találkozó időpontja 2015 május 22. és 2015 június 12. 19:00-21:00-ig a Rumbach Sétány utca 10 (RS 9) alatt (bejárat az utcáról). Férőhely 50 fő a belépődíj 500Ft.

Az első 4 előadás témája és előadója fix. A többi előadás egyeztetés alatt van.

Tervezett előadások:

  • Frecska Ede: Ayahuasca és spiritualitás
  • Frecska Ede, Móró Levente, Bokor Petra, Brys Zoltán, Szummer Csaba: Szummer Csaba “Pszichedelikumok és spiritualitás” című könyvéről kerekasztal beszélgetés
  • Bokor Petra: Ayahuasca- és más gyógymódok a perui Takiwasi gyógyítócentrumban
  • Móró Levente: Pszichedelikumok és tudatállapotok
  • Kardos Tamás: Pszichedelikumok és drogpolitika
  • Rácz József: A pszichedelikumok helye a jelenlegi addiktológiai diszkurzusban
  • Frecska Ede: Ayahuasca és sámánizmus
  • Szummer Csaba: Pszichedelikumok és filozófia
  • Bokor Petra: Ayahuasca és underground ceremóniák
  • Móró Levente: Pszichedelikumok és ártalomcsökkentés

Az első előadás május 22-én lesz 19:00-ai kezdettel az RS9+ “Vallai kert”-ben (Rumbach S. u. 10., Budapest, 1075)

Részletek a következők:

Facebook esemény itt tekinthető meg.

“Az elmúlt tíz évben több magyar tudós is bekapcsolódott a pszichedelikus kutatások reneszánszába. Frecska Ede személyében pedig újra nemzetközi reputációval rendelkező hazai kutatónk is van, aki 2002-ben újraindította a kísérletes vizsgálatokat.

A Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért ismeretterjesztési céllal létrehozta a Pszichedelikus Klubot, ahol 2015. május 22-én havi rendszerességgel két éves előadás-sorozatot indít a hazai pszichedelikus kutatások legnevesebb résztvevőivel.

A nyitó előadást Frecska Ede pszichofarmakológus és pszichiáter, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Pszichiátriai Tanszékének vezetője tartja.

Az előadás absztraktja:
A pszichedelikumok – kevés ellenvetéssel – a pszichofarmakológia legkomplexebb és legérdekesebb hatású ágensei közé tartoznak. Erre utal az 50-es és 60-as évek szakmai lelkesedése is. Csak részleteiben feltárt tudomány-szociológiai és filozófiai probléma, hogy miért kerültek át a tabu oldalra viszonylag rövid idő alatt és meglehetősen hosszantartó intervallumra. Miért él még ellenérzés a tudománypoolitika számos képviselőjében e vegyületek kutatásával szemben. Holott, csak az utóbbi másfél évtizedben mind az alaptudományok mind a klinikai gyakorlat szintjén több paradigmaváltás a pszichedelikumoknak (és rokon tudatmódosító szereknek) köszönhető. Ilyen a receptor oligomerizáció és a receptor trafficking jelensége (ami farmakológiai dogmákat döntött meg), valamint a neuroplaszticitás és neurogenezis témaköre, amiben jelentős eredmények történtek és még várhatók a pszichedelikus kutatás oldaláról. A receptorszinten túlmenően a klinikai gyakorlat szempontjából a pszichedelikus szerek terápiás hatásaira lehet számítani a szimbólikus gyógyításra, imaginációra, katartikus élményekre, belátásnövelésre. kognitív átkeretezésre, és a zeneterápiára kifejtett facilitálástól is.

Egységes belépődíj:500 HUF

Minden kétkedőt és a pszichedelikumokhoz bizalommal közelítő érdeklődőt egyforma szeretettel várunk.”

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet