FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Kezdőlap > Hírek > Film ajánló > Sámán – Magarok Nepálban

Sámán – Magarok Nepálban

Sámán – Magarok Nepálban “A BL Stúdió stábja 1995 őszén Nepálban járt. A Himalája völgyeiben élő magarokat kerestük fel.

Kőrösi Csoma Sándor már 150 évvel ezelőtt említést tesz róluk, de akkoriban Nepál még teljesen zárt volt az idegenek előtt, ezért ő nem tudott eljutni hozzájuk. Filmsorozatunk Nepál egyik legősibb s legnagyobb népcsoportját a magarokat mutatja be. Utunkat Kőrösi Csoma Sándor múlt századi kutatásai alapján szerveztük, mert ő bár szerette volna, nem juthatott be Nepálba. Miután népeink nevében mindössze egy “y” az eltérés, kiváncsiak voltunk rá, hgy találunk-e más hasonlóságokat is.

Tudósok, kutatók beszélnek a magarokról s beszámolnak kutatómunkájuk eredményeiről. Kiderül, hogyan jutott el stábunk a fővárosból Nyugat-Nepálba, a khám magarok közé. A magarok között ők őrizték meg leginkább azt az életmódot, amelyet még elődeik alakítottak ki évszázadokkal, de lehet, hogy évezredekkel ezelőtt “

A filmet a BL Stúdió munaktársai készítették és vágták: Boda Sarolta, Kunckel Béla, Lovass Ferenc, Nemer Erika. BL Stúdió 1996.

A filmet a Maghar Akadémia engedélyével töltöttük fel és tettük közzé.

Köszönjük a lehetőséget Nagy Róbert Zoltánnak.

Az esetleges hanghibákért elnézést kérünk.

Ezt olvastad már?

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro - Eindbazen riportja Gino Renzo Cocchella Frisancho-val

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro

Gino Renzo Cocchella Frisancho (perui sámán) az úgynevezett növényi gyógyszerekkel dolgozik, szakértelemmel rendelkezik a sámánizmus és a tudat területén.