FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Sámánok határok nélkül

Az Észak-Kelet Kínában élő daurok között még él a sámánizmus. A leghíresebb sámánasszony, Szecsengva egy kétnapos szertartására meghívott két magyar néprajzkutatót, akik megörökítették, hogy tanítványaival hogyan képesek transzállapotban beszélgetni a szellemekkel.

Északkelet Kínában élő mongol daurok, tunguz szolonok és hamnigánok sámánnői a oroszországi szibériai Csita városából származó sámánnal együtt áldozati szertartást végeznek. Forrás a DunaTv. Talán a honfoglalás előtt, a vérszerződéskor is így gyűltek össze a magyar törzsek fő sámánjai és sámánnői, hogy közös szertartást végezzenek azért, hogy a nemzet egyesülését Isten és az ősök szellemei megáldják. Érdekes megfigyelni, hogy nősámánok ezek. tehát érdemes feltenni a kérdést, hogy Benkő László, amikor csak férfi sámánokról, és a nők alárendelt szerepéről ír a Honfoglalás trilógiájában, nem téved-e? Shamanic ritual of female shamans from 3 Mongolian and Evenk tribes from Nortern China and one from Siberia (Russia). Source Duna Tv.

  • Magyar ismeretterjesztő film,
  • 39 perc,
  • 2008
  • Rendező: dr. Hoppál Mihály
  • Operatőr: dr. Hoppál Mihály, Somfai Kara Dávid
  • Szerkesztő: dr. Hoppál Mihály

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.