FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Wilhelm Gábor: Sámántárgyak - Diószegi Vilmos gyűjteménye Néprajzi Múzeum tárgykatalógusa

Sámántárgyak – Diószegi Vilmos gyűjteménye

Wilhelm Gábor Sámántárgyak Diószegi Vilmos gyűjteménye
Wilhelm Gábor: Sámántárgyak – Diószegi Vilmos gyűjteménye

Wilhelm Gábor: Sámántárgyak – Diószegi Vilmos gyűjteménye

A Néprajzi Múzeum tárgykatalógusai 23.
Néprajzi Múzeum, Budapest, 2016. 116 p.
3 800 Ft

Wilhelm Gábor: Sámántárgyak – Diószegi Vilmos gyűjteménye című könyv rendelése

A Sámántárgyak Diószegi Vilmosnak (1923-1972), a híres magyar kutatónak a teljes mongóliai sámántárgygyűjteményét dolgozza fel, kiegészítve a szibériai sámánanyagával. A magyar és angol nyelvű kötet bevezető tanulmánya Diószegi tárgygyűjtését, a létrejött gyűjteményt jellegét, jelentőségét, valamint a kutatási keretet járja körül. A katalógus további része bemutatja és leírja a Diószegi által a Néprajzi Múzeumba hozott, többségében általa is gyűjtött, közel száz darab sámántárgyat.

Régi adósságát törleszti most a Néprajzi Múzeum. Megjelent a nemzetközi hírű magyar sámánkutató, Diószegi Vilmos (1923-1972) egyedülálló mongóliai és szibériai sámántárgygyűjteményét feldolgozó katalógus. A Wilhelm Gábor által írt Sámántárgyak című magyar és angol nyelvű kötet bevezető tanulmánya Diószegi tárgygyűjtését, a létrejött gyűjteményt jellegét, jelentőségét ismerteti. A Sámántárgyak című Néprajzi Múzeum tárgykatalógus további része a Diószegi által a Néprajzi Múzeumba hozott, többségében általa is gyűjtött, közel száz darab sámántárgyat mutatja be. A katalógus megvásárolható a Néprajzi Múzeum boltjában, vagy fenteb a rendelés gombra kattintva. (Figyelem a Néprajzi Múzeum webshopja a cikk készítésének pillanatában nem működött megfelelően)

A könyvet Sántha István mutatja be a Néprajzi Múzeumban 2017 június 8-án 14:00-tól a Néprajzi Múzeum Vajda László termébe. (Részletek lejjebb)

Wilhelm Gábor Sámántárgyak Diószegi Vilmos gyűjteménye
Wilhelm Gábor: Sámántárgyak – Diószegi Vilmos gyűjteménye

Bemutatkoznak a Néprajzi Múzeum tárgykatalógusai

Most egy rendezvény keretében mutatjuk be neves szakemberek közreműködésével a Néprajzi Múzeum tárgykatalógusainak öt kötetét.

2017. jún. 8. 14:00 – 18:00

A Magyar Néprajzi Társaság Anyagi Kultúra Szakosztálya és a Néprajzi Múzeum szervezésében kerül sor a különleges bemutatóra, melynek keretében a Néprajzi Múzeum tárgykatalógusainak öt kötetével, sorrendben a legújabb kiadványokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

2017. június 8-án, csütörtökön 14 órára várjuk a Néprajzi Múzeum első emeleti Vajda László termébe a vendégeinket.

Részletes program az alábbi meghívóban olvasható.

Wilhelm Gábor Sámántárgyak Diószegi Vilmos gyűjteménye
Wilhelm Gábor
Sámántárgyak
Diószegi Vilmos gyűjteménye

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.