FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Sámánutazás: Hoppál Mihály előadása

Hoppál Mihály a sámánokról
[előadás, filmvetítés, kiállítás 11.12.23. A38]

Sámánutazás: Hoppál Mihály előadása
Hoppál Mihály

Szokatlan bevezető hangolta a közönséget a Fanfara Complexa és a Vágtázó Csodaszarvas koncertjére: tudományos előadás! Hoppál Mihály néprajztudós Sámánutazás című, filmvetítéssel megtámogatott kurzusa. (Nem mellesleg: zsúfolt ház előtt zajlott, az A38 állóhajó kiállítótermében.)

Az eset csak azok számára meglepő, akik nem ismerik a VCSSZ-énekes, Grandpierre Attila előző zenekara, a VHK (Vágtázó Halottkémek) és Hoppál Mihály korábbi nem eredménytelen együttműködését. Hoppál 1985-ös, hasonló című előadását ugyanis a VHK spontán koncerttel illusztrálta. Azt rögzítették, majd szűk körben kiadták kazettán: a sámánkutatással foglalkozók részére ? Amerikában. (Néhány évvel ezelőtt, a Vágtázó Életerő színrelépése apropóján majdnem sikerült itthon is megjelentetni az anyagot.) Hoppál Mihály egyébként sok mindent megmutatott, sőt helyre tett a mai sámánok szerepét és ténykedését illetően. (A fiatalon elhunyt kutató, Diószegi Vilmos könyvei is megkerülhetetlenek, legalábbis még mindig frissek és érdekesek ebben a témakörben.)

 

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet