FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!
Kezdőlap > Hírek > Sántha István ? Tatiana Safonova: Az evenkik földjén. Kulturális kontaktusok a Bajkál-vidéken

Sántha István ? Tatiana Safonova: Az evenkik földjén. Kulturális kontaktusok a Bajkál-vidéken

Az evenkik Szibériában a Jenyiszej folyó és a Csendes-óceán között elterülő tajgában, hatalmas területen, több helyen, 200-300 fős kis csoportokban élnek. Napjainkig megőrizték kultúrájukat, a vadászó-gyűjtögető életmódot, egy olyan környezetben, ahol a több évszázados orosz, esetükben burját megtelepedés-betelepülés óta az állattartás, bányászat, s az ezzel járó modernebb társadalmi viszonyok váltak meghatározóvá. Évszázadok  óta kontaktusban állnak más nagy népekkel, így érthető, hogy az alkalmazkodás elengedhetetlen a fennmaradásukhoz.

A szociálantropológus szerzők az elmúlt évtizedben több alkalommal töltöttek el hosszabb időt e kevéssé ismert, dinamikusan fejlődő, ellentmondásos világban, a Kelet-Szibériában, a Bajkál-tó vidékén élő evenkikkel. Beszámolójukban élményszerűen, de ugyanakkor szakszerű megközelítéssel elevenítik meg az evenkik gondolkodásmódját, hétköznapjait.

 A könyvhöz mellékelt DVD a helyszínen készített filmjüket tartalmazza.

  • Kiadás éve: 2011 
  • Terjedelem: 240 oldal+1 ív képmelléklet + DVD
  • Kötés: kartonált
  • Formátum: B/5
  • ISBN 978-963-506-856-2

Ezt olvastad már?

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro - Eindbazen riportja Gino Renzo Cocchella Frisancho-val

Sámánizmus világa, gyógyító és tanító növények, icaro

Gino Renzo Cocchella Frisancho (perui sámán) az úgynevezett növényi gyógyszerekkel dolgozik, szakértelemmel rendelkezik a sámánizmus és a tudat területén.