FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Természeti Medicinák Amanóziában (8. Rész)

Természeti Medicinák Amanóziában 8. Rész: Kapcsolatépítés a mesternövényekkel: Diéta és Medicina

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/878874782184659/

Dátum, helyszín: 2015. május 19.19:00–22:00

Helyszín: Művelődési Szint (Müszi) Blaha Lujza tér 1., Budapest, 1085

“Az előadássorozat soron következő fejezete némi módszertani betekintést próbál adni a perui amazonasvidék ember-növény kapcsolaton alapuló, mágikus praktikáiba.

A spanyol “dieta” szó “étrendet” jelent, azonban ebben az esetben ennél sokkal többről van szó! A dieta során a gyakorló adott időre felhagy mindenféle hétköznapi tevékenységgel (munka, család, stb), és a Természetbe visszavonulva, tudatát magányos tűnődéssel, testét tiszta növényi táplálékkal megtisztítva egy adott mesternövénnyel (amelyikkel a dietat végzi) való spirituális kapcsolatot keresi-kutatja. Ennek a gyakorlatnak alapvetése, hogy spirituális kifejeződése nem csak az embernek, hanem minden létezőnek – így a növényeknek – is van. Ez az archaikus világnézet az alapja ennek a gyakorlatnak.
Vagyis a dieta célja nem a fogyókúra és nem is a szűkebb értelembe vett egészség, hanem ennél sokkal több: a mesternövénnyel való kapcsolatteremtés. Az egészség és a súlyvesztés pedig mondjuk, hogy mellékhatásként jelentkezik… smile hangulatjel A spirituális kapcsolat sokféleképpen megnyilvánulhat – lehet védelem (protección), lehet gyógyulás (curación) vagy lehetnek szellemi tanítások (ensenasas)…. Mesternövény is sokféle van, az előadássorozat előző részeiben már említettem párat (angyaltrombita / toé, hamisfokhagyma / ajo-sacha, dohány / tabako, stb….). 

A tisztán növényi, természeti energiákkal való kapcsolatot az éjszakai ceremóniák teszik hangsúlyosabbá. A sámán, aki elkészíti a szükséges Medicinát , mindig figyelembe veszi, hogy mi az adott szertartás célja (védelem, gyógyítás avagy tanítás) és e szerint állapítja meg a Medicina összetételét és e szerint építi fel a szertartást is.

A soron következő előadás egyben fotográfiákkal illusztrált élménybeszámoló is. Ez év februárjában egy hónapot töltöttem a perui dzsungelben sámán barátaimmal, hogy ezzel az archaikus gyakorlattal foglalkozzam. Élményeimet, tapasztalataimat, felismeréseimet szívesen megosztom másokkal is!

Belépőjegy: 800 Ft

Mindenkit várok sok szeretettel!”

Müller Ferenc

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet