FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK!!! FONTOS!!!

Változó Állapotok (Altered States 1980)

Változó állapotok – Altered States

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 102 perc, 1980

rendező: Ken Russell
író: Paddy Chayefsky
forgatókönyvíró: Paddy Chayefsky
zeneszerző: John Corigliano
operatőr: Jordan Cronenweth
látványtervező: Richard MacDonald
vágó: Eric Jenkins

szereplő(k):
William Hurt (Eddie Jessup)
Blair Brown (Emily Jessup)
Bob Balaban (Arthur Rosenberg)
Thaao Penghlis (Eccheverria)
Dori Brenner (Sylvia Rosenberg)
Drew Barrymore (Margaret Jessup)
Jack Murdock (Hector Orteco)

Eddie Jessup egy tudóstársával együtt kutatja az emberi evolúció eredetét. Egy teória szerint az agy feltáratlan területei évmilliókra visszamenőleg megőrzik a genetikai fejlődés során végbement változások információit. Hosszú ideje nem jutnak eredményre, így Eddie egy indián törzs szárított gombájával drogozza be magát, ám a kísérlet kicsúszik az irányításuk alól. Ezt követően Eddie különös fizikai elváltozásokat észlel a testén.

altered states változó állapotok

A film története a sejtjeinkben elraktározott emlékezőképességet mutatja be, hogy hogyan örököljük a vadászat ösztönét, tűztől való félelmet, beszédet és magát az emberiség kifejlődését.
A film főhőse, William Hurt, egy professzort alakít, aki (nagyon fiatalon, 30évesen) különböző agyi stimulációkkal és drogokkal próbálja teste kizárásával, csupán elméje használatával (tartályban lebegve, drogokkal) a visszaemlékezést, a tudatalattit előhívni.
A film nagyon durva psychológiai változást mutat be, szellemi leépülést, persze egy szerelmi szál se hiányozhat belőle, nameg egy kevés brutalitás. Lényeg lényege, a főhős elutazik Mexikóba, az őslakosoktól szerez egy különleges gombafőzetet, amivel nem csak elméjében emlékezik vissza előző életére, előző létére, formájára, hanem testi mutáción is átesik.
Engem nagyon lekötött a film, a színészi alakítások nagyon jók, az ötlet kimagasló, ami a mai filmekről nem mondható el.
Stáblista(amit az ilyen filmeknél nem szabad figyelembe venni):
rendező: Ken Russell
író: Paddy Chayefsky

Ezt olvastad már?

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Riport Txana Ixa-val (törzsi vezető és sámán) az ayahuasca-ról

Eindbaen.nl újabb riportja, ezúttal Txana Ixa-val aki törzsi vezető és sámán. Ezúttal többek között az ayahuasca-ról is beszél.

escort - bugunmersin - mariobet -

supertotobet